GooglePLUS
Logo do druku
Strefa klienta:
select language pl en ru

OBRAM

SZUKAJ

Nowość! CHEESEFORMER



Innowacyjny system do produkcji twarogu oraz serów krótkodojrzewających.

Najnowocześniejsza na świecie pod względem technicznym oraz technologicznym instalacja do produkcji twarogów tradycyjnych. Nie wymaga ona użycia form, a tym samym urządzeń do ich obsługi.
Dzięki temu gwarantuje producentowi nieosiągalne do tej pory:
  • redukcję kosztów;
  • szybkość produkcji;
  • kontrolę procesu powstawania i ostatecznej formy produktu;
  • dbałość o środowisko.

Zastosowane w niej unikalne rozwiązania zostały opatentowane.

Najistotniejsze cechy CHEESEFORMER’a:
  • kompaktowa, zwarta konstrukcja zajmująca niewielką powierzchnię;
  • cykl formowania i prasowania partii twarogu trwający zaledwie 20 sekund (znaczne skrócenie czasu produkcji);
  • zwiększenie efektywności egalizacji (minimalizacja strat podczas produkcji)
  • pakowanie twarogu bezpośrednio po uformowaniu, „na ciepło" - w temperaturze 35°C (poprawa jakości produktu i wydłużenie czasu jego trwałości)
  • minimalizacja nakładów pracy ludzkiej;
  • kilkakrotne zmniejszenie zużycia wody, pary, energii elektrycznej oraz środków chemicznych;
  • znaczna redukcja emisji ścieków
  • płynna regulacja wagi gotowego produktu z zachowaniem standardu masy dla całej partii;
  • podciśnieniowy system prasowania pozwalający na regulację ilości wody w gotowym wyrobie, a także na pełne wykorzystanie serwatki do dalszego przetwarzania;
  • modułowa budowa umożliwiająca dopasowanie wydajności maszyny do potrzeb producenta oraz rozbudowę.

CHEESEFORMER to cała tradycyjna linia do produkcji twarogu w jednym urządzeniu!

O Firmie Oferta Realizacje Nasi przedstawiciele Multimedia Kontakt Praca Mapa Strony

Copyright 2011 by Obram. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja: 4hosting.pl